Het bos ingestuurd

En zo fiets ik op deze vrijdagochtend zomaar in het bos. De fietspaden zijn helemaal bedekt onder bergen gevallen goudgele herfstbladeren. Af en toe knapt er een eikeltje onder mijn fietsbanden. Het is warm voor de tijd van het jaar. Wat is het heerlijk! Een vleugje geluk dwarrelt op me neer.

Na een bocht heb ik plotseling uitzicht op kasteel Ruurlo, deels verscholen achter de bomen. Even verderop stuit ik op een wat verlaten en leegstaand pand midden in de bossen. Wat zou dit vroeger geweest zijn? Ik geniet volop.

Ruurlo - kasteel close 2

Wat ik aan het doen ben? Ik ben aan het werk! Ik ben een digitale route aan het checken voor AbelLife. Ik heb mezelf het bos ingestuurd. Gewoon even eropuit, op pad. Een krentje uit de pap van AbelLife. Het beeldscherm komt straks wel weer.

Natuurlijk, zo’n routecheck kan ook anders lopen. Want al eerder ben ik van top tot teen natgeregend. Met nog zo’n 40 kilometers fietsen voor de boeg. Gelukkig klaarde het nog wel wat op. Ondanks de nattigheid genoot ik ook toen volop. Want wat is het prachtig in ons eigen landje. Er zijn zoveel redenen om naar buiten te gaan, te wandelen en te fietsen. Frisse lucht, nieuwe energie, bijzondere plekjes, onverwachte doorkijkjes, een hert in de verte, de geur van gevallen bladeren, luidruchtige vogels met hun enthousiaste deuntjes.

Oh ja, ik ben aan het werk. Onderweg kijk ik geregeld om mijn telefoon, op de AbelLife-app. Om te kijken of de route goed loopt. Moet je inderdaad links waar de app zegt ‘linksaf’? En kun je hier eigenlijk wel het spoor veilig oversteken? Is deze weg wel leuk genoeg, of is er een mooier ommetje aan vast te knopen?

Het rondje zit erop. Ik ga naar binnen. Onder het genot van een kop thee pas ik her en der de route aan in het ‘grote-route-systeem’. Zodat als straks deze route ‘live gaat’ alles klopt. En je niet klakkeloos het bos wordt ingestuurd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s