Een fijn plekje om te relaxen

Stel je eens voor dat je op deze bank zit met een wijntje, een kaasplateautje, goed gezelschap en een adembenemend uitzicht….. 

Allereerst wil ik iedereen natuurlijk een goed, gezellig en gezond 2016 wensen. Een jaar waarop weer volop gewandeld, gefietst en genoten wordt van al het moois dat Nederland te bieden heeft.

Goede voornemens
Velen hebben zich vast voorgenomen om meer te genieten, wat rustiger aan te doen en er misschien wel wat vaker op uit te trekken. Daarom wil ik in dit blog graag aandacht besteden aan hotel De Lochemse Berg. Waarom? Nou als jij één van de mensen bent die zich het bovenstaande heeft voorgenomen, dan is dit de uitgelezen plek om naar toe te gaan.

Tamtam
Afgelopen jaar waren we in Amersfoort uitgenodigd om met vrienden deel te nemen aan de Amusetour. Bij restaurant Tollius, overigens ook een uitstekende plek om te gaan eten, werd ons verteld dat de eigenaren onlangs in Lochem een nieuw restaurant annex hotel waren begonnen: De Lochemse Berg. Ondanks het feit dat we uit Lochem komen was het ons nog niet ter ore gekomen. De Lochemse Berg klonk in onze oren nogal belegen, maar ter plekke besloten we dat we toch maar we een keertje moesten gaan.

Wijnkamer
Op dat moment wist ik nog niet dat wij van AbelLife een paar weken later al plaats mochten nemen aan de grote tafel in de wijnkamer, om daar van een fantastisch diner te genieten. Een goede afsluiter van een gezellige personeelsdag. De zon scheen uitbundig, zodat we de laatste stralen nog op konden vangen op het terras, voordat we aan tafel gingen. Wat mij van die eerste keer bijgebleven is, is dat de Lochemse Berg gastvrijheid ademt en dat ik er heel graag nog een keertje weer naar toe wilde met mijn partner. Een ware verrassing zo dicht bij huis.

Onthaasten
Pas geleden was er wat te vieren en de Lochemse Berg leek me een uitstekende plek om dat te doen. Toen wij, de dames, aankwamen, lagen onze partners al languit in de loungebank met een wijntje en een kaasplateautje. Moe, voldaan en fris gedoucht na een rondje mountainbiken op de Lochemse Berg. Dat kan er, net als wandelen of fietsen, ook uitstekend in de directe omgeving. Uiteraard zochten wij ook snel een plekje in de gezellige huiskamer-achtige omgeving. Verschillende haarden brandden, boekenkasten op de achtergrond en heerlijke relaxte muziek. Het duurde dan ook niet lang of we gaven ons volledig over aan het ultieme onthaasten.

Menu van de chef
Rond een uur of zeven werden we uitgenodigd aan tafel. De eigenaar, chefkok, had zijn best gedaan. De vijf gangen waren in één woord; heerlijk! Elk gerechtje zag er fantastisch uit en smaakte voortreffelijk. Veel van de ingrediënten komen uit de eigen moestuin en verder wordt er zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Clichés te over, maar je proeft het!
Uit een kort gesprekje met de chef bleek dat het echt zijn passie is om zijn gasten te verwennen. Het liefst kleinschalig en voor gasten van zijn bed&breakfast.

Logeren bij de buren
Na het diner en een afzakkertje, wederom op de loungebank, vertrokken we allemaal moe en voldaan naar onze kamers. En ook de kamers ademden gastvrijheid. Schoon, modern, lekkere bedden, charmante details en een verrukkelijke stortdouche. Best grappig allemaal, als je bedenkt dat ons eigen bed aan de andere kant van Lochem staat.

Ontbijt
De volgende ochtend  stond in één van de hoekjes in de huiskamer een fantastisch gedekte tafel klaar. Even verderop stond een tafel met ouderwetse weckflessen vol met verschillende soorten jammetjes. Allemaal eigengemaakt. Te veel om allemaal te proeven, maar wel allemaal even verrukkelijk. De koffie was verser dan vers en het brood nog warm. Wat wil een mens nog meer…. Jammer genoeg werd het tijd om afscheid te nemen. Met de kerstdagen voor de deur, moesten er nog inkopen gedaan worden en gekookt. Maar niks zo lekker als het diner dat we de avond daarvoor genoten hadden.

TIP!
Dus mensen: Ga je een paar dagen naar Lochem? Houd je van lekker eten? Wil je genieten van de groene omgeving? Wil je je ontzettend welkom voelen? Boek dan een kamer bij De Lochemse Berg en reserveer ook zeker het diner!

Het geluk vind je in de Achterhoek! In de omgeving zijn volop wandel- en fietsroutes van AbelLife te beleven.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s