Op avontuur

Je hoeft helemaal niet ver te gaan om mooie ontdekkingen te doen. Zo heb ik pas de Lochemse Berg ontdekt. Eerst van achter mijn beeldscherm, tijdens het schrijven van leuke tekstjes voor de nieuwe kinderwandelroutes van de VVV’s in de Achterhoek.
De hoofdpersoon in de kinderroute ‘Avontuur op de Lochemse Berg’ is Tom. Hij gaat op zoek naar de Witte Wieven Koele. Al snel blijkt dat hier een spannend verhaal aan vast zit… Naast dit verhaal is er voldoende te vertellen en dus te schrijven over de natuur, de bomen, een uitkijktoren en nog veel meer. Dus naast een leuke wandeling, is de route ook leerzaam zonder dat de kinderen het in de gaten hebben.

Bos als speelparadijs

Om zeker te weten dat de kids straks niet verdwalen, is het tijd de route zelf te lopen. Het is nogal modderig in het bos, dus de stevige wandelschoenen gaan aan. Het zonnetje staat laag, dikke handschoenen aan, de route starten op de app en checken maar. Het pad loopt meteen een stukje steil omhoog, dus ik heb het al snel lekker warm. Wat is het hier mooi! De zon zorgt voor een goudgele gloed over het bos. Ik weet zeker dat ook kinderen zich hier prima zullen vermaken. Het is hier een echt speelparadijs. Met op en langs de paden allerlei speelmateriaal. Stokken om mee te vechten of te tekenen in het zand, boomstammen om op te balanceren, de ‘koele’ die uitnodigt om in af te dalen. Rennen, ravotten, verstoppen, survivallen. Het is één groot avontuur.

Volg de rode lijn

Geef de kinderen (voor deze ene keer ;-)) je smartphone en laat hen zelf de tocht lopen. Het is heel simpel: ze hoeven alleen de rode lijn te volgen. Kiezen ze het verkeerde pad op een kruising, dan gaat het pijltje van de rode lijn af. Dus omkeren maar en het juiste pad opzoeken. Een mooie uitdaging. En hoe stoer als het lukt! Als ouder wandel je er lekker achter aan. Check wel af en toe of de kids de route nog volgen. Voor je het weet, zijn ze zo verdiept in de leuke weetjes en wandelen ze hun eigen pad. Dan wordt het echt een avontuur!

11 kinderroute: nieuw in de app

Inmiddels zijn er 5 nieuwe VVV-boekjes met in totaal 11 kinderroutes in de Achterhoek. Van de culinaire Strooptocht in Ruurlo tot het indrukwekkende bevrijdingsverhaal Ontsnapt! vanuit Megchelen. Van de zoektocht naar een verloren zwaard in Bredevoort tot Rondom de Dikke Boom, vol leuke natuurweetjes in Laren. In de boekjes zit een vouchercodes, waarmee je routes kunt downloaden in de AbelLife-app. Je koopt de boekjes bij de Achterhoekse VVV’s. Natuurlijk staan ze ook in onze AbelLife app. Redenen genoeg om lekker met de kids naar buiten te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s