Een smartphone vol verhalen

Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Miljoenen zijn er in Nederland; smartphones! Bijna iedereen heeft er wel eentje op zak. Bankieren, social media, stappen tellen, op afstand je auto voorverwarmen, de laatste nieuwtjes. Je smartphone houdt je bij de tijd, gezond en is zo langzamerhand haast onmisbaar geworden.

Op pad met je smartphone
Maar wist je dat je smartphone je ook in je vrije tijd ontzettend veel plezier kan brengen? En dan doel ik niet op spelletjes spelen ;-). Maar wel om er mee op pad te gaan. Download je de gratis AbelLife app op je telefoon, dan heb je toegang tot bijna 400 wandel-, fiets- en vaarroutes in heel Nederland en zelfs een aantal daarbuiten. Je betaalt wel een kleine vergoeding, maar dan heb je ook wat. De routes staan boordevol verhalen, anekdotes en interessante weetjes. Of je nu van natuur steden, kunst, lekker eten of geschiedenis houdt, voor ieder wat wils. Als je nu denkt; leuk maar dan loop ik nog de hele tijd met de telefoon in de hand. Niet nodig, want de stopt ‘m gewoon in je zak en een geluidje attendeert je erop dat er een routeaanwijzing aankomt of een bezienswaardigheid.

Echt doen!
Geheel objectief lijk ik natuurlijk niet, want ik ben één van de Abeltjes. Maar het is echt leuk om te wandelen of te fietsen met de app! Het is nu meer dan een jaar geleden, dat ik voor het eerst een route ging checken. Daarvoor had ik me ingelezen in Aalten en Bredevoort. Voor mijn gevoel wist ik alles over het industriële textielverleden van Aalten en Prins Maurits van Oranje, die in de 80-jarige oorlog door het moeras Bredevoort wist te bereiken. Echt leven gingen de verhalen pas toen ik met mijn telefoon op het stuur of in de hand ging fietsen en wandelen om te checken. Opeens sta je dan op die plek waar de soldaten weer vaste grond onder de voeten kregen. Of sta je voor het gebouw waar het jaren geleden de weefgetouwen en het gepraat en gelach van de werkneemsters voor een hoop kabaal zorgden. Hoe zouden ze zich gevoeld hebben? Door jezelf die vragen te stellen en met het verhaal en de foto’s op je smartphone lijkt het of je soms terug in de tijd stapt. Zeker als het verhaal ook nog ondersteund wordt door een filmpje of geluid.

Routes die je raken
Inmiddels ruim een jaar verder zijn vele routes en daarmee plekken in Nederland mijn scherm gepasseerd. Regelmatig gaat de fiets achterop de auto, om er in Amsterdam, Overijssel of Brabant weer afgehaald te worden. Een nieuwe omgeving om inspiratie op te doen. Want wil je boeiend kunnen schrijven dan is het fijn om sfeer te proeven. Overal zijn de verhalen anders. Soms schrijnend als het om de oorlog gaat, soms autobiografisch, soms toegepast op een thema en soms bestaat een route uit een variatie van onderwerpen. Maar ze raken altijd! We gebruiken ook niet voor niets ‘Routes die je raken’ als pay-off onder ons logo. En dat is ook waar we onze motivatie uithalen; routes maken waar anderen plezier aan beleven.

De lekkerste pannenkoeken!
Wij vinden dat bij een dagje uit ook leuke adresjes horen. Wij laten het dan ook niet na om je te vertellen waar de lekkerste pannenkoeken gebakken worden (van het meel dat in de molen even verderop gemalen wordt). Waar je zelf je aardbeien kunt plukken. Waar de koffie het lekkerst is of waar ze het beste huisgemaakte appelgebak hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Ga je mee op pad?
Misschien ken je de app al. Misschien ook niet en kunnen we je inspireren om hem te downloaden. Ben je een gepassioneerd wandelaar of fietser, gek op verhalen en ben je nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden om op pad te gaan? Dan is de fiets- en wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht op 20 en 21 februari een aanrader om naar toe te gaan. Uiteraard zijn wij van AbelLife er ook. Je bent van harte welkom op onze stand.

 

Tips voor gebruik van de AbelLife-app:

  • Thuis even de app en de route die je wilt doen downloaden
  • Bij langere routes is het handig om een powerbank mee te nemen. Zo weet je zeker dat je batterij gevuld blijft. Zeker nodig als je je telefoon ook als fototoestel wilt gebruiken
  • Eenmaal gedownload is de route 100% offline

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s