Later wil ik …. worden!

Een vreemde titel voor een blog over een fietsroute? Nou nee, want dit blog gaat over een bijzondere route. Een fietsroute voor het goede doel. Georganiseerd door de Lionsclub Markelo- Lochem kan iedereen, die van fietsen, het platteland en lekker eten houdt, op zaterdag 7 mei op de fiets stappen. Tussen 10.30 en 14.00 uur is, bij Boetiekhotel Bon Aparte aan de Barchemseweg in Lochem, de starttijd voor deelname aan de fietsroute ‘Proeven en Fietsen’.
In de kopgroep van de Giro, want die raast een dag later langs het startpunt, fiets je door de Achterhoek. Onderweg is er een aantal rustpunten waar je wat lekkers kunt eten. Het zal je dan ook niet verbazen dat de tocht een Italiaans tintje heeft. De opbrengst komt geheel ten goede aan Villa Joep!

Villa Joep
En dat brengt mij dan ook gelijk bij de titel van dit blog: Later wil ik … worden! Kinderen met neuroblastoom kanker dromen over wat ze later willen worden, maar vaak worden ze niet ouder dan zes jaar. Daar moet verandering in komen! Villa Joep zamelt al jaren geld in voor onderzoek, met als doel deze vreselijke ziekte te kunnen bestrijden. Want elk kind moet kunnen dromen over zijn toekomst en zelf een toekomst hebben.

Wat ik later wilde worden
Als kind leek het me niet ondenkbaar dat ik boerin zou worden. Mijn roots liggen in Drenthe, na een periode waarin ik liever de stad opzocht, kan ik de gemoedelijke landelijkheid van de Achterhoek (waar ik nu woon) enorm waarderen. Boerin ben ik niet geworden, maar misschien kan ik met mijn woorden, iedereen die dit leest enthousiast maken om op 7 mei met de Lions te gaan fietsen voor Villa Joep! Want tijdens het checken van een deel van deze route en als moeder bekroop me het gevoel van de machteloosheid, die je als ouders moet voelen, wanneer je kind door kanker getroffen wordt. Een impressie van de route, die je hopelijk gaat fietsen. Doe je dat dan steun je Villa Joep om onderzoek te blijven doen naar de bestrijding van kinderkanker.

Asperges en meer
Het is fris maar zonnig als ik bij Bon Aparte het buitengebied in fiets. Overal staan knoppen op springen en langzamerhand krijgt het groen weer de overhand op de sobere tinten van de winter. Het lijkt alsof de natuur een voorjaarsschoonmaak aan het houden is. Boeren rijden op hun tractoren over landwegen en door weilanden. Het gras is heldergroen, je ziet het bijna groeien. Vogels fluiten, paarden en koeien laten zich het sappige groen goed smaken en konijnen maken zich snel uit de voeten. Landwegen gaan over in zandpaden en op mooie plekjes zijn bankjes geplaatst, waar je de omgeving even goed in je op kunt nemen.

 

Buitengeluk zit ‘m in de Achterhoek 
Al fietsend kom ik langs prachtige boerderijtjes, die in het coulisselandschap verscholen liggen. Ze zijn omgeven door strak gesnoeide hagen of uitbundige houtwallen. Bij Aspergeboer Asselman wordt al volop geoogst. Sommige bomen staan al in volop in bloei en hun bloesem kleurt de kruinen bleekroze en wit. Het is haast ontroerend hoe de winter plaats maakt voor de lente. Het is het geluk van de Achterhoek. Verdwaalde bosjes narcissen langs heldere beekjes en weilanden met pinkster- en paardenbloemen. Kalfjes en lammetjes worden door hun moeders beschermd.

Rijkdom
De omgeving is afwisselend, weilanden en bossen wisselen zich af. Boerderijtjes zie je overal, sommige behoren tot een landgoed. Rijke stedelingen of zelfs roofridders lieten eeuwen geleden kastelen en landhuizen in het gebied bouwen. Van de vruchtbare grond werd geoogst en de siertuinen bij de landhuizen vormden het decor voor theedrinkende en zich ontspannende rijke dames en heren. Tijdens de hele route ontdek je de sporen van rijkdom. Inspirerende woorden van een legendarische filosoof, rijke smaken uit de Italiaanse keuken, de volle smaak van wijn gemaakt van op de Achterhoekse grond geteelde druiven en meer…

Fietsen voor Villa Joep
Het weekend van 7 en 8 mei is het zover. De omgeving kleurt roze, de kleur van de Giro. Er worden volop activiteiten georganiseerd, maar wij hopen natuurlijk dat je ervoor kiest om om 7 mei te gaan fietsen en de Achterhoek te gaan ontdekken. Denk aan de kinderen en hun ouders, die de wereld ook graag weer door een roze bril willen zien en fiets mee voor het goede doel. De Proeven en Fietsen tocht wordt georganiseerd door de Lionsclub Markelo-Lochem. Deelname kost € 15,= per persoon.

Je weet zeker dat je een leuke dag gaat hebben, met naast de prachtige omgeving verrassende hapjes en aanbiedingen onderweg. Wil je wat langer in de buurt blijven? In de buurt zijn genoeg boerderijen, die Bed & Breakfast aanbieden. Volop genieten van de Achterhoekse gastvrijheid!

Mede mogelijk  gemaakt door
Leden van de Lions zetten zich volledig belangeloos in. Wij van AbelLife zijn er trots op om deze fietstocht te mogen sponsoren samen met heel veel andere bedrijven. Voor een totaal overzicht klik hier. Ik wens je heel veel plezier met fietsen. Geen tijd, maar draag je Villa Joep wel een warm hart toe? Doneren kan natuurlijk altijd!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s